Alapítás: 2006. január 1.
Tanszékvezető: Dr. habil Taller János egyetemi tanár
Cím: 8360 Keszthely, Festetics u. 7.
Tel.: +36 83 545007
Fax: +36 83 545310
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tanszéki adminisztráció: E2 épület

A Georgikon Kar új szervezeti felépítésének megfelelően 2006. január 1.-i hatállyal megalakult a Növénytudományi és Biotechnológiai Tanszék.
Az új szervezeti egység három korábbi tanszék és egy kutatócsoport összevonásával jött létre:

Biotechnológia Kutatócsoport (E1 épület)

Genetika és Növénynemesítési Tanszék (E1 épület)

Kémia és Mikrobiológia Tanszék (A épület)

„A csoport munkatársai 2013-ban a Növényvédelmi Intézethez  lettek áthelyezve.”

Növénytani és Növényélettani Tanszék (E2 épület)

A megszűnt egységek a továbbiakban csoportként működnek az új tanszék keretében, eredeti helyükön, tanszékvezetőik csoportvezetőként tevékenykednek tovább.

A tanszék munkatársai:

Adminisztáció

Név Beosztás Telefonszám E-mail cím
Kórászné Markó Krisztina ügyintéző 5007 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Növénytani és Növényélettani Csoport

  Név Beosztás Telefonszám E-mail cím
Dr. Allaga József egyetemi docens 5039 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Bódis Judit egyetemi docens 5130, 30/547-3156  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Hársvölgyiné Szőnyi Éva tanszéki mérnök 5067, 30/359-4571  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Pacsai Bálint üzemviteli alkalmazott 5007 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Szabó Éva üzemviteli alkalamazott 5067 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. habil. Szabó István ny. egyetemi tanár 5007  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Szeglet Péter egyetemi docens 5079  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Volner Lajos technikus 30/238-8959  

Genetika és Növénynemesítés Csoport

  Név Beosztás Telefonszám E-mail cím
Dr. Alföldi Zoltán egyetemi docens 5089, 30/676-7800  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. habil Hoffmann Borbála ny. egyetemi docens 5041 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Kocsisné Dr. Molnár Gitta egyetemi docens 5056 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Nagy Erzsébet tudományos segédmunkatárs 5054 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Biotechnológiai Kutatócsoport

  Név Beosztás Telefonszám E-mail cím
Dr. Kolics Balázs tudományos munkatárs 5054, 30/262-9236 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. Kolics-Horváth Éva tudományos segédmunkatárs 5054 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Kutasy Barbara tudományos segédmunkatárs 5054 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Dr. Virág Eszter tudományos főmunkatárs 5095 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Petrovicsné Mátyás Kinga Klára tudományos segédmunkatárs 5054 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Solti Izabella tudományos segédmunkatárs 5054 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Szaszkóné Dr. Decsi Éva Kincső adjunktus 5054  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dr. habil Taller János egyetemi tanár, tanszékvezető 5074, 30/322-8446 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pannon Bio-Innováció Kft.

  Név Beosztás Telefonszám E-mail cím
Dr. habil Taller János ügyvezető 5074, 30/322-8446 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A tanszék Ph.D. hallgatói

  Név Beosztás Telefonszám E-mail cím
  Bíró Éva PhD hallgató   Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Hamar Éva PhD hallgató   Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Farkas Zoltán PhD hallgató    
  Fülöp Bence PhD hallgató   Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Gorcsa Teréz PhD hallgató    
  Heltai Botond PhD hallgató    
Dr. Kolics-Horváth Éva PhD hallgató    
  Mészáros Tünde PhD hallgató   Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Molnár Krisztina pre-doktor   Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Nagy Tímea PhD hallgató    
  Péterné Farkas Eszter pre-doktor   Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Solti Izabella PhD hallgató 5054 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Szádeczky-Kardoss István PhD hallgató   Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Szepesi Kinga PhD hallgató    
  Székvári Kinga PhD hallgató    
  Takács Attila PhD hallgató